Malå Brukshundklu
bb
Agility - för en aktiv fritid på landsbygden! För dig och din hund!
Start
Styrelsen
Medlems information
Tävlingar
Kurser
Agility Projektdagbok
Agility
Våra ekipage
Instruktörer
Om Malå BHK
Bilder
Uthyrning/övernattning
Gästbok
"Hundar är inte hela världen, men de gör världen hel"


Här kan Ni följa hur projektet fortskrider, uppdatering sker löpande. Senast uppdaterad 2018-11-03 
     
 
AGILITY - för en aktiv fritid på Landsbygden!
VI ÄR MED PROJEKT! SYFTET ÄR ATT SKAPA EN AKTIV FRITID GENOM ATT FÅ IGÅNG EN STÖRRE AGILITYVERKSAMHET I KOMMUNEN 

2017-06-15 
Beslut - Din ansökan om projektstöd inom lokalt ledd utveckling. Skellefteå Älvdahl har prioriterat projektet och Jordbruksverket beviljar vår ansökan om projektstöd för "Agility - för en aktiv fritid på landsbygden!"
2017-10-11 Fått beslutet på att vi beviljats projektstöd från Skellefteå Älvdal Leader. Agility - för en aktiv fritid på landsbygden. 
Vi avser att skapa en aktiv fritid genom att få igång en större agilityverksamhet i landsbygdskommunen Malå. Agility är en fritidssysselsättning som är glädjande där den sociala sammanhållningen stärks, vilket leder till en attraktivare landsbygd. Agility är en sport för alla men riktar sig till ungdomar och främst tjejer. En målbild är också att kunna samarbeta med närliggande lokalklubbar på landsbygden. Projektet kommer att bidra till detta genom att utrustning som är säker och ändamålsenlig införskaffas, detta för att kunna bedriva verksamhet i form av kurser och träningar. För att bevara kvalitén på utrustningen behövs förbättringar göras på fastigheten, i form av iordningställande av förvaringsutrymmen. Träningsplan och kursverksamhet ska projektet också bidra till att upprätthålla i gott skick, genom att underhåll av plan sker samt att berörda kursledare hålls i ajour. Projektet kommer att drivas av styrelsen och medlemmar i Malå Brukshundklubb
___________________________________________________________________________________________________________


Uppstart av projektet 2017-04-06, Möte med Monica, Skellefteå Älvdahl Leader presenterade fram projektidé .
Sedan följde många timmar med arbete för att planera projektet. Arbetade med ansökan, akitvitetsplan, budgetmall och offerter,m,m

Vi tjuvstartade med att måla klubbstugan innan vi visste om projektet skulle beviljas. 
Startades 2017-05-01 och avslutades 2017-06-25.Nytt ansikt utåt, en efterlängtad uppfräschning av fasaden. Många medlemmar var vi som hjälptes åt med detta. Så fint det blev! Viktigt att allt ser bra ut , trivseln ökar och ett välskött klubbhus är trots allt ett yttre tecken på en välskött klubb.


2018-03-17 Startade vi upp med revovering och målning av två st övernattningsrum på övervåning. Detta för att kunna erbjuda övernattning till ekipagen som önskar övernatta vid våra träningshelger, i samarbete med närliggande klubbar. Två mysigt inredda rum med plats för 2-3pers vardera och deras hundar. Bilder kommer...

2018-05-23 1:a träff för sommarens öppna agilitytränngar. Moa håller öppna veckoträningar för alla som vill prova agility. Både för nybörjare och mer erfarna. 

 
2018-06-04 Kom halva banan, nästan som julafton! Banan packades monterades ihop till allas glädje.
 
2018-06-07,08,11 I samarbete med skolan så har vi kunnat erbjuda hundaktiviteter som elevens val. 
 
2018-07-06 Installationa av robotgräsklippare av Malå Skogstjänst.Vilket fantasiskt lyft för vår tränings/tävlings/kurs plan. Då vi brottats med den tid som lagts i anspråk för att hålla planen fint klippt. Nu har våra robotar gjort jobbet och gräsmattan har aldrig någonsin varit i finare. Så uppskattat när våra medlemmar kommer för att träna sin hund.


2018-09-13 Rivning av del av ladan som rasat ihop.
Den del som ska rivas har helt rasat ihop under föregående vinter. Som bekant är vår ladugård i stort behov av renovering för allas säkerhet. Utbyggnad på baksidan har rasat ihop.

2018-09-16 Rensning av allt skrot som samlats under åren... Två fulla släpar kördes till miljöstationen. Nu börjar vi få ordning och reda, och vinterförvaringen för våra hinder börjar ta form. Väntar på besked för start av renovering utvändigt. 

2018-10-13 Öppet hus, SBK 100år! Invigning av agilitybanan med klubbtävling. Under dagen anordnades olika aktiviteter tipsrunda, fotografering av ekipage, namngivning av gräsklipparna. Barn med hund, prova på hoppning. Där alla barnen fick pris, mycket uppskattat. Blåbärsklass för vuxna som aldrig tidigare provat på agility. Jättekul att så många kom och besökte oss under dagen. Vi bjöd alla på fika. 


 
2018 © Malå Brukshundsklubb